Să alegi să fii bibliotecar în era digitală nu este o profesie, este o vocație. Tot mai puține persoane citesc, iar sfatul cel mai pertinent, venit în urma anilor de experiență a fost: Citiți pentru că nu vă face rău!
În povestea „Bunica mea” o avem ca personaj principal pe Gheorghița. După moartea mamei sale, Gheorghița a renunțat la copilăria sa pentru a-și întreține familia și pentru a avea grijă de frații ei, împreună cu sora și cu tatăl ei. Aceasta și-a sacrificat cea mai frumoasă perioadă a vieții pentru familia ei. După câțiva ani, norocul i-a surâs, găsindu-și sufletul pereche. Alături de soțul său, au trecut prin multe momente fericite împreună, însă au avut parte și de situații neprevăzute, chiar definitorii pentru viitorul familiei.
Povestea “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face…” nu este doar o întâmplare din viața unui om, este o lecție de viață. Într-un moment încărcat de furie și cu mai multe responsabilități decât un om poate suporta, personajul principal din poveste își spune în gând cuvinte jignitoare la adresa unei colege de serviciu, cuvinte care se intorc ca un boomerang. Întâmplările ce urmează îi aduc acesteia suferință și o transformă într-un om mai bun.
“O poveste de viață” este povestea unei femei fericite, cu un soț iubitor și două fetițe minunate. Viața ei se schimbă în clipa în care află un diagnostic medical crunt. Aceasta trece prin nouă luni de coșmar, departe de familie, într-un oraș complet necunoscut, neștiind dacă se va întoarce acasă și când.
Relatarea unui accident din fabrică devine carburantul unui șir de informații care dezvăluie dinamica proletariatului, condițiile de muncă, raportul dintre muncitori și superiori, precum și ideologia regimului. În același timp, mecanismele personale de adaptare dezvăluie o atitudine resemnată.
Greutățile prin care am trecut până la vârsta aceasta și povestirile pe care le-am auzit de-a lungul timpului, m-au învațat că viața nu îmi dă voie să fiu o persoană slabă. În prezent a fi puternică, în calitate de femeie, trebuie să fie o trăsătura obligatorie, nu un lucru opțional. Dar ce ne face pe noi puternice? Fără nicio urmă de îndoială, răspunsul este: experiența, inteligența, răbdarea, curajul și evident, vocea. Spun cu tărie că sunt o fată puternică, crescută în preajma unor femei puternice.